Mandarić iskreno: "Nekoliko puta su me kontaktirali i tražili da uložim u Partizan. Ali, nisu mogli da reše pitanje navijača"

> 20:47

Srpsko-američki biznismen Milan Mandarić otkrio je da su ga nekoliko puta zvali iz Partizana da uloži u beogradski klub.

JNA SUSPENDOVAN!

"Nekoliko puta su me kontaktirali i tražili da uložim u Partizan. Ali, nisu mogli da reše pitanje navijača. Ja sam za saradnju s navijačima i oni su glavni za uspeh tima. Ali, druge stvari koje nisu deo fudbala i sporta ne mogu da reše. Uvek sam govorio navijačima da su oni vlasnici kluba, ne ja. Uvek sam ih molio da mi pomognu da vodim klub", rekao je Mandarić za "Večernji list".

Poslednjih godina povremeno se pominje pokretanje regionalne lige koju mnogi vide kao spas za fudbal na prostorima bivše Jugoslavije u vremenu kada je novac ključni igrač.

"Dosta sam o tome razgovarao s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom. Kada bi se izbegle emocije nedavne političke istorije, to bi bilo sjajno. Znam da je to teško, ali jednog dana moraćemo priznati da smo mi u fudbalskom smislu isti. U Ljubljani mi govore da dovedem Dinamo, bio bi pun stadion. Između nas u fudbalu nema ni srpstva ni hrvatstva, svi smo isti".

Mandarić je rodom iz Like, kao petogodišnjak je došao u Novi Sad gde je odrastao i već do 25. postao jedan od najuspešnijih poslovnih ljudi u Jugoslaviji.

Zbog komunističkog pogleda na privatno vlasništvo se 1969. preselio u SAD gde je postao milioner. Krajem 70-ih je prvi put ušao u fudbal formiranjem FK Lika, a potom San Hoze Ertkvejk.

Međutim, u centar pažnje dolazi 1998. kada je preuzeo engleski Portsmut i uveo ga u Premijer ligu. U međuvremenu je bio na čelu Lestera i Šefild Venzdeja, dok je od leta 2015. prvi čovek slovenačke Olimpije.

JOŠ SPORTA:

Medžik se oprostio od Lejkersa (VIDEO)

FIFA promenila neka pravila!

KK Crvena zvezda: "Legendi i našem bivšem igraču čestitamo ulazak u Kuću slavnih!"

Na Kipru sada sumnjaju na nameštanja - Kiparski savez suspendovao mečeve druge lige!