Bajern - mnogo nas biju!

> 16:29

Uprava Bajerna iz Minhena pozvala je sudije da zaštite njegove igrače tokom utakmica, posle oštrih startova protivničkih igrača i ozbiljnih povreda.

Legenda odlazi sa San Paolija?

Šampion Nemačke ostao je na duže vreme bez Korantena Tolisa i Rafinje, koji su povređeni u prošlonedeljnoj utakmici protiv Bajera iz Leverkuzena. 

Predsednik kluba Uni Henes i direktor Karl Hajnc Rumenige zatražili su reakciju Fudbalskog saveza Nemačke. 

"Ovako više ne može, ili posle 10. kola nećemo imati igrače da sastavimo tim", rekao je Rumenige. 

Toliso će odsustvovati nekoliko meseci pošto je pokidao ligamente desnog kolena i srednji meniskus. Rafinja će odsustvovati nekoliko nedelja pošto je delimično pokidao ligamente levog skočnog zgloba posle oštrog starta Karima Belarabija, koji je dobio crveni karton. Belarabi se izvinio posle utakmice, kažnjen je sa 10.000 dolara i suspendovan je na četiri meča. 

Henes je posle utakmice rekao da bi Belarabi trebalo da bude suspendovan "na tri meseca zbog gluposti". 

Bajern je prethodno zbog povrede izgubio i Kingslija Komana, na početku sezone, kada je Rumenige otpužio Hofenhajm da je "igrao fudbal kao na divljem zapadu". 

Uprkos tvrdnjama iz Bajerna, magazin Kiker i Bild preneli su da su igrači Nirnberga, Fortune iz Diseldorfa i Volfsburga, više puta faulirani nego fudbaleri Bajerna u prve tri utakmice u sezoni. 

Fudbaleri Bajerna su faulirani 36 puta, kao Lajpcig i Štutgart, što je u proseku 12 po utakmici, a igrači nemačkog šampiona su opušteniji po tom pitanju od članova uprave, nakon što su pobedili u prva tri kola u prvenstvu, u Kupu Nemačke i Ligi šampiona. 

"Ne mislim da je to toliko ekstremno", rekao je fudbaler Džošua Kimih.

B92.net

JOŠ SPORTA:

Ne igra za reprezentaciju a najlepše mu je kada dođe kući?!

Italijan rešio da okači patike o klin - bilo je i vreme, naigrao se!

Podmlađena Olimpija spremna za "novu" Zvezdu

Lider Partizana veruje da "aucajderi" mogu da pobede!