SPORT NA O2 - O TITULAMA SE ODLUČUJE NA NACIONALNOJ FREKVENCIJI!

> 17:11

Na Televiziji O2 vas očekuje bogat sportski vikend, a u centru pažnje su borbe za titule šampiona ABA lige u košarci i Srbije u fudbalu.

Fulam ispada a Mitrović među najvrednijim igračima u Premijer ligi!

Osim toga, O2 TV nastavlja i sa prenosima mečeva italijanske Serije A. U petak je na programu košarka, u subotu derbi sezone u Superligi Srbije, a u nedelju italijanski fudbal.

Petak 19.00 ABA liga finale 1. utakmica Crvena zvezda – Budućnost

Posle uzbudljivog polufinala "večitih rivala" i finalna serija ABA lige na O2. U reprizi prošlogodišnjeg finala C. zvezda i Budućnost boriće se za titulu i plasman u Evroligu, koji od sledeće sezone garantuje 34 utakmice sa najboljim klubovima Evrope. Zvezda je u ligaškom delu sezone imala samo jedan poraz, osvojila je prvu poziciju i imaće prednost domaćeg terena. Budućnost je bila četvrta, ali je to nije sporečilo da u majstorici pobedili Cedevitu u Zagrebu i zakaže novo finale.

Prošle sezone timovi su bili u istoj situaciji. Podogirčani su uspeli da slave u Beogradu i sačuvaju domaći teren, i tako dođu do prve titule u ABA ligi. Zvezda želi revanš, ali pitaće se i Budućnost. Crveno beli i dalje bez Reglanda, a Budućnost bez Ivanovića. Legije stranaca na obe strane, ali po pravilu odlučuju domaći igrači. Prvi meč igra se u hali "A. Nikolić" pred punim tribinama, direktan prenos je na O2 tv. Studio u kome će gost biti bivši reprezentacivac Srbije Duško Savanović počinje pola sata ranije.

Subota 18.00 Superliga Crvena zvezda – Radnički Niš

Počinje plej of Superlige Srbije, a već u prvom kolu imamo duel koji bi mogao da odluči šampiona. Zvezda ima iza sebe impresivnu sezonu, što na domaćoj sceni, što u Evropi, a jedini tim koji može da im pokvari tu sliku je niški Radnički. Crveno beli su u poslednjih sedam kola ušli sa četiri boda prednosti u odnosu na Nišlije i trijumf bi po svemu sudeći značio i odbranu šampionske titule.

Međutim, tim Nenada Lalatovića ima samo jedan poraz ove sezone i to još u drugom kolu upravo od Zvezde. U fantastičnoj su seriji: od poslednjih 13 mečeva dobili su 12. Međutim šta reći o Zvezdinoj rekordnoj seriji bez poraza koja traje još od 1. oktobra 2017. godine. Zvezda je najefikasniji tim šampionata - a Radnički ima najboljeg strelca lige Ermina Haskića sa 20 golova. Subota 18 časova , stadion Rajko Mitić - da li titula ostaje na Marakani ili se seli iz Beograda ?

Nedelja 12.30 Serija A Torino – Kaljari 

Torino hvata poslednji voz za Ligu Evrope, ima dva boda manje od Rome koja je na pozicjji broj 6. i koja vodi u evropska takmičenja. Međutim tu je i Lacio koji ima isto bodova kao Torino, pa je pobeda imperativ za domaćina. Kaljari je u mirnoj luci, daleko od Evrope, ali ni blizu zone ispadanja. Tradicionalno su ovo mečevi sa puno golova. Na poslednjih deset je bilo više od tri po meču.

JOŠ SPORTA:

"Srpskim je navijačima iz očiju izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, ceo svet bi reagovao"

Pepov učenik najveće osveženje: "Želim da imam posed lopte i da kroz njega pobeđujem rivale, sve je u tome..."

Azar pred odlaskom - Dortmund, Atletiko i Liverpul stali u redi!

Kosta ga preterao - Zbog vređanja majke suspenzija do kraja sezone!